Kids Info
Wie zijn wij? » Ambassadeurs

Ambassadeurs

Hans Martijn Ostendorp


Hans Martijn Ostendorp is directeur van voetbal club De Graafschap. Voordat hij directeur werd bij "de Superboeren" was Hans Martijn Ostendorp Burgemeester van Bunnik. Hij hoefde er niet lang over na te denken toen hij gevraagd werd als ambassadeur voor Stichting Kalinga. "Ik draag het werk van deze organisatie zo'n warm hart toe. Deze kinderen op de Filippijnen verdienen een andere toekomst , een toekomst met onderwijs. Het is geweldig dat de vele enthousiaste vrijwilligers van Kalinga zich zo enorm inzetten om deze straatkinderen te helpen! Juist het structurele karakter vind ik zo belangrijk; de kinderen worden geholpen om uiteindelijk zelf een goede plek in de maatschappij te kunnen vinden.

Ik ben blij dat ik ambassadeur voor de stichting Kalinga mag zijn en hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan het fantastische werk van Stichting Kalinga."

Evelien Bosch


Programmamaker en presentatrice Evelien Bosch is officieel supporter van Stichting Kalinga

Bosch presenteerde samen met Sascha Visser het jeugdprogramma Zapplive en Willen Wever op Zapp. Daarvoor presenteerde ze diverse programma's voor MTV en de NCRV, waaronder Mambapoint, een programma over ontwikkelingssamenwerking. Hiervoor bezocht ze verschillende ontwikkelingshulp initiatieven over de hele wereld.

Tegenwoordig is ze te zien met de Wilde Ganzen spot op NPO2, waar elke week een project onder de aandacht gebracht wordt.

Evelien Bosch over Kalinga: 'Onderwijs helpt om mensen een beter leven te geven. Niet alleen persoonlijk, maar een goed opgeleide bevolking zorgt ook voor ondernemerschap en daarmee voor economische groei en minder armoede in ontwikkelingslanden. Kalinga is een stichting die goed werk levert met gedreven mensen in de Filipijnen en een bevlogen bestuur in Nederland. Ik ben blij dat ik daar ook een steentje aan bij kan dragen.'

Andries Greiner


Andries Greiner was bijna twintig jaar directeur van de Stichting IVIO. Deze onderwijsorganisatie heeft de Wereldschool, die het mogelijk maakt dat alle kinderen waar ook ter wereld Nederlands onderwijs kunnen volgen, als een van haar kernactiviteiten.

Goed onderwijs voor ieder is in landen als de Filipijnen bepaald niet vanzelfsprekend. Daarom draagt hij de Stichting Kalinga, die er met zo veel inzet en succes aan werkt, een warm hart toe. Na zijn werkzaamheden bij IVIO werd Andries Greiner gedeputeerde economie en onderwijs voor de Provincie Flevoland. Daar ervoer hij hoe belangrijk goede besturen voor ideƫle stichtingen zijn, wat zijn motivatie voor het ambassadeurschap (sinds 2005) voor Kalinga versterkte.

Marion Derckx


Marion Derckx is Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in de Filipijnen. "Al snel na mijn aankomst in november 2014 maakte ik kennis met de Papaya School die door Stichting Kalinga mogelijk gemaakt wordt. Veel Nederlanders hier in Manilla dragen actief bij aan de Papaya School. Zo hebben een aantal Nederlandse ondernemers samen gezorgd dat school nu op zonne-energie draait. Door die betrokkenheid op dagelijkse basis hoor ik uit de gemeenschap dat het werk van Kalinga klopt, geld en activiteiten goed besteed worden. Persoonlijke bezoeken aan de Papaya School en verhalen van voormalige leerlingen sterken me steeds weer in mijn overtuiging: als je jonge mensen goed begeleidt (en kansen biedt) ontwikkelen ze de kracht om later in hun leven aan armoede te ontsnappen."

Kim Regasa


Kim is in oktober 2000 geboren en heeft tot zijn achtste jaar op de Filippijnen gewoond. Hij begon al met zingen toen hij pas 3 jaar was. Op de Filippijnen heeft Kim regelmatig meegedaan aan plaatselijke talentenshows en deze ook gewonnen.

In 2008 is Kim naar Nederland gekomen en in 2010 nam hij deel aan Holland's Got Talent. Kim groeide snel uit tot publieksfavoriet en behaalde de finale. In 2013 deed hij mee aan The Voice Kids en een jaar later was hij finalist bij het Junior Songfestival. Momenteel is Kim een van de leden van de band UnderCovR.

Stichting Kalinga is blij met Kim als ambassadeur omdat hij enthousiast en gedreven is maar vooral omdat hij zeer begaan is met zijn leeftijdsgenoten uit zijn geboorteland.