Kids Info
Wat doen wij? » Pineapple livelihood project

Pineapple livelihood project

Het Pineapple livelihood project is voor en door de ouders van de Papaya leerlingen opgericht. Het project genereert extra inkomen voor de gezinnen. Daarmee wordt het makkelijker om de misgelopen inkomsten van naar schoolgaande kinderen te compenseren.

Producten voor de verkoop


Het Pineapple livelihood project draait om de ontwikkeling van producten om te verkopen. De producten worden voornamelijk gemaakt van gebruikte materialen. De producten gemaakt van papertwine, gerold oud papier en bayong, strippen plastic, worden het meest verkocht. Over het algemeen maken de ouders de producten thuis, tussen de andere dagelijkse werkzaamheden door.

De meeste producten worden op de Filippijnen zelf verkocht op speciale bazaars, maar inmiddels gaat ook met enige regelmaat een zending naar het buitenland.

Voor ouders worden ook voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over persoonlijke hygiene, budgetteren, familyplanning, gezonde voeding (met een klein budget) of het begeleiding bij het aanvragen en realiseren van microkredieten. Deze bijeenkomsten zijn erop gericht een heel gezin te betrekken en hen te ondersteunen. vaak gaat het om relatief eenvoudige en kosteloze maatregelen of tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen.