Kids Info

Wat doen wij?

Alle projecten van Stichting Kalinga bieden structurele hulp aan kinderen en hun families die leven van de Payatas vuilnisbelt. Payatas is een grote vuilnisbelt aan de rand van Manilla (hoofdstad van de Filippijnen). Ruim 30.000 mensen leven van deze enorme berg afval. Ze houden zich staande door afval te verzamelen en te scheiden; de één blik, de ander plastic of karton. Kinderen moeten vaak al op heel jonge leeftijd meewerken.Voor de meeste kinderen is er geen uitzicht op een andere toekomst - een betere toekomst.Onderwijs werkt!


Stichting Kalinga gelooft in onderwijs als duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom heeft Stichting Kalinga de Papaya basisschool opgericht voor de kinderen van de Payatas vuilnisbelt. Kalinga biedt de leerlingen op de Papaya school 6 jaar gratis basisonderwijs.

Na 6 jaar kunnen de kinderen aanspraak maken op een aanvullende studiebeurs voor het volgen van voortgezet onderwijs op een erkende Filippijnse middelbare school. Deze studiebeurzen vallen onder het Apple project.

De ouders van de Papaya school leerlingen kunnen deelnemen aan het Piña livelihood project. Hier leren de ouders vaardigheden waarmee ze producten kunnen vervaardigen en verkopen. Denk aan naaien of manden vlechten. Zo verdienen ze wat geld en zijn ze minder afhankelijk van het inkomen dat hun kinderen binnenbrengen. De kinderen kunnen zich zo concentreren op hun opleiding.