Kids Info
Wat doen wij? » Piña livelihood project

Piña livelihood project

Het Piña livelihood project is voor en door de ouders van de Papaya leerlingen opgericht. Het project genereert extra inkomen voor de gezinnen. Daarmee wordt het makkelijker om de misgelopen inkomsten van naar schoolgaande kinderen te compenseren.

Producten voor de verkoop


De focus van het Piña livelihood project is de ontwikkeling van producten om te verkopen. Het gaat hierbij om recycling van materialen. Er wordt door de ouders gewerkt aan verschillende producten. De producten gemaakt van paper twine, gerold oud papier, en bayong, strippen plastic, worden het meest verkocht. De ontwikkeling van nieuwe producten heeft ook veel aandacht. Samen zijn we continue op zoek naar mogelijkheden om verder te ontwikkelen en de verkoop te stimuleren.

Werkwijze


Er zijn ongeveer 80 moeders werkzaam binnen het Piña project. Elke groep medewerkers heeft een director. Deze geeft leiding, controleert het product en geeft productopdrachten. De directors zijn ook board members. Zij vergaderen wekelijks over de ontwikkeling van de producten, de verkoopmogelijkheden, ze maken business-plannen en ontwikkelen vaardigheden om zelfstandig zaken te kunnen regelen. Ze helpen elkaar in dit leerproces. De moeders zijn erg creatief in het verbeteren van hun situatie.

Overige livelihood projecten


Het Piña livelihood project omvat ook andere livelihood projecten zoals naaicursussen, voorlichtingsbijeenkomsten en het begeleiden bij het aanvragen en realiseren van microkredieten. De gemeenschappelijke deler is het bieden van steun bij het ondernemen van inkomengenererende activiteiten.

Naaicursus


In groepjes van acht wordt de naaicursus aangeboden. Onder leiding van een professionele lerares krijgen de cursisten een goede opleiding in patroontekenen en ze leren verschillende vaardigheden om professioneel aan de slag te kunnen. Op dit moment zijn er twee groepen. De naaicursus blijkt een groot succes.


Voor meer informatie, klik hier.