Kids Info
Nieuws » Zapp-presentatrice Evelien Bosch steunt Stichting Kalinga

Zapp-presentatrice Evelien Bosch steunt Stichting Kalinga

dinsdag 21 mei 2013

UTRECHT - Stichting Kalinga verwelkomt de Nederlandse presentatrice Evelien Bosch als 'officiƫle supporter' van haar onderwijsprojecten op de Filipijnen. Dat maakt de stichting deze week bekend.

Bosch presenteert samen met Sascha Visser het jeugdprogramma Zapplive. Daarvoor presenteerde Bosch diverse programma's voor MTV en de NCRV, waaronder Mambapoint, een programma over ontwikkelingssamenwerking. Hiervoor bezocht ze verschillende ontwikkelingshulpinitiatieven over de hele wereld.

Stichting Kalinga
Kalinga biedt onderwijs aan kinderen van een enorme vuilnisbelt in de Filipijnse miljoenenstad Manila: Payatas. Door middel van gedegen onderwijs geeft de stichting Filipijnse kinderen een stevig handvat om het leven op de vuilnisbelt achter zich te kunnen laten.

Evelien Bosch over Kalinga: 'Onderwijs helpt om mensen een beter leven te geven. Niet alleen persoonlijk, maar een goed opgeleide bevolking zorgt ook voor ondernemerschap en daarmee voor economische groei en minder armoede in ontwikkelingslanden. Kalinga is een stichting die goed werk levert met gedreven mensen in de Filipijnen en een bevlogen bestuur in Nederland. Ik ben blij dat ik daar ook een steentje aan bij kan dragen.'

Meer informatie over Stichting Kalinga: www.kalinga.nl

« Terug naar het nieuws

Aanmelden voor de nieuwsbrief