Kids Info
Nieuws » Kennedyschool inzameling, maar liefst € 4000,--

Kennedyschool inzameling, maar liefst € 4000,--

donderdag 5 mei 2011

Geschreven door Piet Hendrix (docent Kennedyschool)

Gedurende de Vastentijd hebben de kinderen van de Kennedyschool niet stil gezeten.
Er zijn lessen geweest over de kinderen op de Filippijnen. We zagen dat die kinderen toch wel in heel andere omstandigheden leven dan onze kinderen in Nederland.Er was een DVD bij het project, zodat we echt konden zien hoe de kinderen leven daar.

Om nu acties te gaan houden en geld in te zamelen, vonden we te weinig. Daarom hebben we mensen uitgenodigd van Stichting Kalinga. Janneke Heinen uit Utrecht is regelmatig in de Fillippijnen geweest. Zij kwam op de grote vuilnisbelten van Manilla en zag met eigen ogen hoe de kinderen in het afval van anderen moesten zoeken naar een beetje bruikbare spullen. Zo krijgen die kinderen toch nog een beetje geld om eten te kunnen kopen. Janneke richtte de Stichting Kalinga op. Met een aantal vrijwilligers om haar heen kon ze een school bouwen. Daar konden de kinderen een beroep leren, om zo beter in hun levensbehoefte te kunnen voorzien. Janneke kwam op de Kennedyschool en vertelde en vertelde. De kinderen waren erg onder de indruk van de foto's op de power point die ze meebracht. Toen waren onze kinderen erg gemotiveerd om acties te ondernemen en geld in te zamelen.

Er werden bij elkaar meer dan 1200 lege flessen ingezameld. De kinderen gingen langs de deur voor 'heitje voor karweitje'. Thuis werden klusjes gedaan, zoals bv het konijnenhok schoonmaken, of de tafel dekken en afruimen. Maar steeds met de bedoeling om geld te verdienen in het spaarpotje voor de Filippijnen. Dagelijks gingen kinderen met een doos langs de klassen om geld op te halen. Als grote klapper werden er meer dan 2400 zakjes met paaseitjes verkocht. Op school hing een thermometer waarop te zien was hoeveel er gespaard werd. Het aantal euro�s groeide en groeide. We kregen ook een schenking van de Jacobus stichting in Fijnaart.

Als afsluiting van het project hadden we een Paasviering in de kerk en daar kwam Sytske Groenewald van de Kalinga Stichting vertellen over de school waar het geld voor bestemd is. Heel leuk en mooi waren de twee Filippijnse vrouwen in klederdracht die hun dansen lieten zien. Dan als klapper werd bekend gemaakt dat we € 4000,-- ingezameld hadden. Geweldig!!! Sytske Groenewald kreeg een grote cheque aangeboden. Ze was er gewoon erg verbaasd over dat de kinderen zoveel geld konden inzamelen. Een zeer geslaagde actie op de Kennedyschool in Fijnaart.

« Terug naar het nieuws

Aanmelden voor de nieuwsbrief