Kids Info
Kinderen » Filippijns koken

Filippijns koken

Kokoskoekjes


Op de Filippijnen eet men veel kokosnoten. Van kokosnoten kan je heerlijke koekjes bakken, probeer deze eens!

Voor 36 lekkere kokoskoekjes:

Ingredienten
  • 100 gram geraspte kokosnoot
  • 155 gram bloem
  • 115 gram boter
  • 110 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

    Kokoskoekjes bakken
  • Oven voorverwarmen op 175 C.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout en zet apart.
  • In een andere kom, klop de boter, bruine suiker en witte suiker romig.
  • Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop verder.
  • Voeg nu geleidelijk het bloem mengsel toe en blijf kloppen met de mixer.
  • Mix als laatste de geraspte kokosnoot onder het kokos koekjes deeg.
  • Laat met een theelepel het kokos koekjes deeg op een bakpapier vallen, 5 to 7 cm van elkaar.
  • Bak de kokos koekjes een 10 tot 13 tal minuten goudbruin: krokant van buiten en zacht van binnen.


    Bananencake


    Op de Filipijnen eten ze veel verschillende bananen. Sommige bananen zijn geel en lang zoals wij ze kennen, maar er bestaan ook kleine groene en platte bananen in de Filipijnen. Wist je dat er op de wereld ongeveer 400 verschillende soorten bananen bestaan?! Bananencake is een heel lekker toetje of tussendoortje dat je zeker eens moet proeven!

    Ingredienten
  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram witte basterdsuiker (gezeefd)
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • snufje zout
  • 2 flinke in stukjes gesneden bananen (gewicht totaal 300 gram)


    De cake maken
  • Zet een langwerpige cakevorm van 28 of 30 cm klaar en vet de cakevorm in met boter en leg daarop een op maat geknipt stuk bakpapier.
  • Haal de boter uit de ijskast want hij moet zacht zijn.
  • Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel (met de mixer is dat ongeveer 4 minuten)
  • Klop de eieren er een voor een door.
  • Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de stukjes banaan.
  • Doe het bakmengsel in de cakevorm.
  • Zet de cake in een heteluchtoven op 150 graden (2e richel van onder)en laat hem 60 minuten laten bakken. Prik met een metalen naald erin om te zien of hij gaar is(er mag niks meer aan de naald plakken).
  • Nadat je de cake uit de oven hebt gehaald, moet je hem ongeveer 10 minuten laten afkoelen en daarna op een schaaltje leggen.
  • Houd je van slagroom? Spuit dan een beetje slagroom over de plakcake en smullen maar!!