Kids Info
Kinderen » Helpen?!

Helpen?!

Wil je Stichting Kalinga helpen om te werken aan een betere toekomst voor de Filippijnse (straat)kinderen? Dat kan! Je kunt zelf allerlei acties bedenken. Een paar voorbeelden:

(Rommel)markt


Wat wij heel leuk vinden zijn de rommelmarkten die door kinderen (samen met hun ouders) georganiseerd worden.
Vraag je ouders, familie, buren en de winkels bij jou in de buurt om allerlei spullen. Verkoop je spullen op een rommelmarkt bij jou, bij jou in de straat of organiseer er zelf één. Misschien heb je zelf ook nog wel spulletjes die je eigenlijk nooit gebruikt, maar die je wel mooi kunt verkopen?
Natuurlijk kun je ook zelf mooie dingen maken zoals schilderijtjes, dingen van klei of kettingen. Zeker weten dat je die verkoopt! En denk ook eens aan koekjes (Filippijnse kokoskoekjes bakken) of andere lekkernijen die je kunt verkopen.

Sponsorloop


Misschien ken je dit wel. Met een groep mensen (bijvoorbeeld van je school of sportvereniging) organiseer je een sponsorloop. Maak formulieren waarop bekenden (de buren, familie, enz.) hun naam kunnen invullen en het bedrag dat ze je per ronde dat je gaat lopen willen geven. De afstand van een rondje staat van tevoren vast. Ditzelfde kun je ook met andere sporten doen, zoals zwemmen, skaten of fietsen.

Muziek


Als je een muziekinstrument bespeelt, zou je op straat kunnen optreden. Je legt een bakje, een pet of de koffer van je instrument neer en schrijft een bordje met daarop geschreven het doel van je optreden; het inzamelen van geld voor Filippijnse straatkinderen!

Voorstellingen


Misschien heb je wel heel andere hobby’s dan het bespelen van een instrument. Ook dan kun je natuurlijk optreden! Je kunt gaan dansen of een toneelstuk of musical opvoeren. Of misschien ben je gek op zingen of kun je goochelen als de beste?
Vraag of je (met anderen) een optreden mag organiseren op school, in een sporthal of een buurthuis. Je maakt mooie uitnodigingskaarten met daarop wat er te doen is, wanneer en waar en zet er ook een toegangsprijs bij. Op deze kaart zet je ook dat je dit alles organiseert voor stichting Kalinga en de Filippijnse (straat)kinderen. Deze kaarten deel je uit aan iedereen die je kent. Natuurlijk kun je ook aan anderen met weer andere talenten vragen of ze ook een optreden willen doen, zodat je een leuk en afwisselend programma aan je publiek kunt ‘voorschotelen’.

Je kunt bij Kalinga vragen om foldertjes die je op kunt hangen, zodat je nog eens benadrukt waarom je dit alles op poten hebt gezet.

Creatieve ideeën


Heb je zelf ook leuke ideeën of tips? Laat het ons dan weten, zodat we deze ook op deze site kunnen zetten. Zo kunnen we – dankzij jou - andere kinderen weer aan een leuk idee helpen!
Mail je ideeën naar: info@kalinga.nl.